Alföldi Civilekért Alapítvány

Az alapítvány a hálózat tagszervezete

Adószám: 18364963-1-03

 

Untitled DocumentÉNEKELJ A CANTEMUS KÓRUSSAL CSATLAKOZZ AZ ONLINE REKORDHOZ!

A két évente megrendezésre kerülő Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált az idén nincs lehetőségünk megtartani a COVID-19 világjárvány miatt, de arra gondoltunk, hogy fesztiválunk gálakoncertjének záróénekét, a “Felkelt a napunk” dallamát 30 nap alatt minél többen énekeljük fel egy online rekordkísérlet keretében.
A feladat roppant egyszerű. Annyit kell tenni, hogy az érdeklődők felkeresik a www.felkeltanapunk.hu oldalt, követik az ott leírtakat és így elkészítik saját, egyéni felvételeiteket. Bárhol! Akár otthon a számítógép előtt, egy tableten vagy mobiltelefonon.
A rekordkísérlet július 22-én indul és végül ti is ott lehettek a sok-sok virtuális énekes között, akik – legyenek bármerre a nagyvilágban - együtt éneklik a „Felkelt a napunk” dallamát!
A beküldött felvételekből összeállított mozaikvideót augusztus 20-án városunkban, Nyíregyházán a Kossuth téren mutatjuk be a nagyközönségnek, majd a Cantemus YouTube csatornáján is látható lesz.
FELHÍVÁS
KOTTA


2020.07.22.

a
Stronger Ties for Civil Society (Erősebb kötelékek a civil társadalomért) pályázat

Határidő: 2020. június 09.
A forrásra magyar, cseh és szlovák civil platformok, hálózatok, munkacsoportok, ernyőszervezetek és más együttműködések jelentkezhetnek , amelyek új partnereket, támogatókat és szereplőket szeretnének bevonni hálózatukba.

A Stronger Ties for Civil Society (Erősebb kötelékek a civil társadalomért) címmel pályázat indul. A forrásra magyar, cseh és szlovák civil platformok, hálózatok, munkacsoportok, ernyőszervezetek és más együttműködések jelentkezhetnek , amelyek új partnereket, támogatókat és szereplőket szeretnének bevonni hálózatukba. A pályázat az OSF Prague, OSF Slovakia, Glopolis és a NIOK Alapítvány Stronger Roots for Civil Society (Erősebb gyökerek a civil társadalomért), holland családi magánalapítvány támogatásával létrejött konzorciumi projektje keretében kerül kiírásra.
A pályázat célja
A pályázat célja a különböző szektorok és különféle szervezetek közötti együttműködések és a civil hálózatok, kapcsolatok erősítése. Olyan projekteket támogat, amelyek célja, hogy a hálózatok eltérő látásmódokat és megközelítéseket vonjanak be stratégiai folyamataikba, és ezzel hozzájáruljanak a széleskörű együttműködés, a kölcsönös megértés, tisztelet és bizalom, és a közös identitás erősítéséhez a társadalomban.
Ennek érdekében céljuk lehet a kontextus alaposabb, mélyebb megértése; új, eltérő perspektívák megismerése és beépítése; közös munka és közös célok kitűzése az adott terület különböző szereplőivel; nyitottabb, inkluzívabb struktúrák kialakítása; illetve bármilyen egyéb, a szektor diverz szereplői közötti együttműködést elősegítő projekt. A hálózatok meglévő stratégiájuk és jelenlegi szükségleteik alapján maguk határozhatják meg megközelítésüket és tevékenységeiket.
A pályázat keretei
A pályázatban országonként 50.000 € összértékű forrás kerül kiosztásra. A pályázók hálózatonként egy, 10-40.000 € összegű pályázatot nyújthatnak be. Az anyagi forrás mellett a nyertes pályázók tanácsadói segítséget is kapnak a projekt megvalósításához. A megvalósítandó projektek kezdő dátuma 2020 augusztus, időtartama 12-18 hónap. Pályázni concept note beadásával lehet, majd a következő fordulóba jutott pályázóktól kért részletes projektterv alapján születik meg a végleges döntés.
Kik pályázhatnak?
A pályázat a demokratikus értékeket és emberi jogi alapelveket követő, a civil szervezetek közös érdekeit képviselő hálózatok számára nyitott. Ezek lehetnek hagyományosan szervezett hálózatok, platformok, munkacsoportok, vagy spontán kezdeményezések, melyek a különböző csoportok közötti együttműködés építésére jöttek létre a 4 ország valamelyikében.
Legalább 6 hónapja aktív és legalább 10 különböző tagot (civil szervezetek, intézmények vagy egyének) képviselő hálózatok pályázhatnak. Ha több hálózat közösen pályázik, tagjaik száma összesen a mérvadó.
A hálózat, vagy képviselőjeként a pályázatot beadó tagja Magyarországon regisztrált egyesület vagy alapítvány lehet.
A részletes, angol nyelvű pályázati kiírást itt olvashatja el. A Glopolis angol nyelvű online tájékoztatót tart a pályázat részleteiről és feltételeiről, ennek részleteit is megtalálják a pályázati kiírásban. A jelentkezéshez szükséges link a dokumentumban található. A pályázatot ezen az űrlapon, angol nyelven lehet beadni.
További kérdéssel az alábbi kapcsolattartóhoz fordulhatnak (angol nyelven):
Michaela Vyležíková, michaela.vylezikova@osf.cz

Segédanyagok:2020.06.18.

a


"Fogyatékossággal élők a közművelődésben" kérdőív

Tölcsér Tímea vagyok és kulturális mediátorként a közművelődési intézmények tágabb értelemben vett akadálymentesítési törekvéseit és eredményeit vizsgálom. Jelen kutatásom arra irányul, hogy megtudjam, a fogyatékossággal élő emberek szempontjai mennyire érvényesülnek az intézmények szolgáltatásaiban, felderítsem a hiányosságokat és jó gyakorlatokat gyűjtsek. Ehhez kérem az Ön segítségét is! Kérdőívem kitöltése teljesen anonim, személyes adatokat nem, csak statisztikai adatokat gyűjtök, eredményeim nem lesznek semmilyen formában személyekhez köthetőek.

Kérdőívemmel azokhoz a fogyatékossággal élőkhöz szeretnék eljutni, akik szívesen segítenének abban, hogy kiderítsem, mit csináljanak (vagy mit csináljanak másként) a művelődési házak, közösségi színterek, hogy ők is aktívabban tudjanak részt venni azok életében.

A kérdőív itt elérhető: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1069859822/

Megköszönöm a link továbbítását az érintett személyekhez  vagy csoportokhoz

Amennyiben a kutatással kapcsolatban kérdése vagy véleménye lenne, állok rendelkezésére:

Tölcsér Tímea (tolcser.t@gmail.com)

2020.03.06.

a

Civil hálózati trendek Kelet-Közép Európában - kutatási kérdőív

A kérdőív az Életfa Környezetvédő Szövetség EFOP 5.2.2-17-2017-00095 sz. "Civil Hálózati trendek Közép-Európában" nemzetközi kutatásának része. A kutatás célja a civil szervezetek hálózati, együttműködési állapotának és elvárásainak felmérése Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon.

A kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe. Az e-mail cím megadása kötelező, célja, hogy Ön és szervezete kezelhesse később az itt megadott adatait, és részt vehessen a jutalomjátékban, melyben minden résztvevő országban egy-egy, két főre szóló wellness-hétvégét sorsolunk ki.

Kapcsolat (adatkezelő): Életfa Környezetvédő Szövetség, 3300 Eger, Bajcsy-Zs. u. 9. eletfa@eck.hu. Az űrlap beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy az itt megadott adatokat a pályázat fenntartási idejéig kezeljük, és a kutatás során felhasználjuk.

KÉRDŐÍV itt érhető el

KÖSZÖNJÜK!

2020.01.29.

a

 

“SZÁMÍTÓGÉP A MINDENNAPI TÁRS 12“

A PÁLYÁZAT ‘A’ SZAKASZÁNAK BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE 2019. OKTÓBER 17. (CSÜTÖRTÖK) 24 ÓRA.

VÉGSŐ HATÁRIDŐ: 2019. NOVEMBER 07.

 

Pályázati felhívás!

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Számítógép a mindennapi társ 12” címmel.

Megszűnik a Windows7 támogatása 2020. január 14-én.

Jogszabályi előírások, illetve adatbiztonsági megfontolásból is szükséges a váltás. Már meglévő Windows7-es számítógépek jogtiszta Windows 10-re (Home és Pro egyaránt) átállításával kapcsolatban hívja információs vonalunkat.

Változások a korábbi pályázatokhoz képest: NOTEBOOK is elérhető a kiegészítők között. Bizonyos kiegészítők, például a notebookok, monitorok önállóan is igényelhetőek (nem szükséges asztali számítógépes szolgáltatáscsomagra pályázni).

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére ASP, E-recept, E-napló kompatibilis asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i7-es, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával.
Kiegészíthető a pályázat továbbá NOTEBOOK-okkal, monitorokkal, a pályázatban igényelt számítógépek darabszámától függetlenül.

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve a WINDOWS 7 támogatásának közelgő megszűnése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 1500 gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

Letölthető pdf formátumban ide kattintva

 

2019. 10.02.

a

Tisztelt Civil szervezet !

A Bács-Kiskun Megye Civil Információs Centrum gyűjtést indított - a Fővárosi Levéltár mintájára - a megye mindenkori lakosainak társadalmi szerepvállalásával és civil tevékenységének megismertetése céljából a Bács-Kiskun Megyei Levéltár szakmai támogatásával együttműködve.

Célunk: összegyűjteni a megye tevékeny és már nem működő civil szervezeteinek a "padláson porosodó" iratait, fotóit, egyéb dokumentumait, emléktárgyait, melyek a tevékenységük során keletkeztek. Célunk az,  hogy az átválogatott gyűjtemény része lehessen a Levéltár közgyűjteményének.

A felhívásban rögzítettük a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét kérdés felmerülése esetén. Plakát itt megtekinthető.

Köszönjük együttműködő segítségüket !

Tisztelettel:
Karsai Éva Mária
CIC Bács-Kiskun Megye -Kecskeméti Irodája
6000 Kecskemét, Wesselényi utca 1/A fsz.4.

2019. 06.18.

a

Digitális forradalom világunkban

Megjelent a "Digitális forradalom világunkban" tanulmánykötet, mely a PTE BTK Társadalmi Kapcsolatok Intézete Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék, a Nevelők Háza Egyesület és a 3. Szektor Alapítvány együttműködésének eredménye.

A kötet az alábbi linkről letölthető LETÖLTÉS, ill. a nyomtatott változat megrendelhető korlátozott számban.

Érdeklődni: 72/215-543

 

2019. 05.16.

a

 

Civil Díj 2019

A NIOK Alapítvány meghívja a civilszervezeteket, pályázzanak a Civil Díjra. A program keretében olyan kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.

A pályázat fő céljai:

 • A díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1% és egyéb adománygyűjtő kampányait);
 • A díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor szereplőinek szóló esemény meghonosítása, amely a civilek és partnereik fontos találkozóhelyévé, a kapcsolatépítés megkerülhetetlen szereplőjévé válik.

A Civil Díjakat az alábbi kategóriákban osztjuk ki:

 • Legnagyobb hatású projekt
 • Legjobb kommunikációs kampány
 • Legjobb együttműködés (akár civilszervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civilszervezet és vállalat között)
 • Legígéretesebb új szervezet
 • Legsikeresebb adománygyűjtés
 • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt
 • Legjobb civil akció (olyan – spontán – megmozdulás, tevékenység, amellyel a szervezet egy aktuális helyzetre vagy problémára reagál frappánsan)
 • Legjobb társadalmi vállalkozás – MagNet Bank Különdíj

Pályázati feltételek

A pályázaton bármely, Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A legjobb civil akció és új szervezet kategóriában magánszemélyek csoportja bejegyzett szervezet nélkül is beadhat pályázatot.

A pályázaton azon projektek, programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak vagy 2018 során zárultak le.

A Legígéretesebb új szervezet kategóriában olyan szervezet nyújthat be pályázatot, amely 2017. január 1. után alakult (a szervezet bírósági bejegyzése nem feltétele a pályázat benyújtásának).

Pályázatot több szervezet közösen is benyújthat.

A pályázaton nyertes szervezetek oklevélben részesülnek. A díj elnyerésével a nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2019 logó használatának jogát.

A pályázó szervezetek pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a nonprofit.hu a döntőbe jutott és díjazott pályázati projekteket sajtó és egyéb csatornákon keresztül a nyilvánosság felé közzétegye.

A pályázatok elbírálása

A díjak odaítélésének általános szempontja, hogy a pályázott program céljában, eredményében és/vagy a megközelítés módszertanában kreatív, újszerű és jövőbe mutató megközelítésről tesz-e tanúbizonyságot.

A pályamunkákat szakmai bíráló bizottság értékeli kategóriánként kidolgozott szempontrendszer szerint (ld. alább). A bíráló bizottság hasonló színvonalú pályázatok esetén előnyben részesíti a kisebb, helyi, illetve kevésbé ismert szervezeteket, hiszen a díj egyik célja a civil szektor sokszínűségének megmutatása.

A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének és megbízhatóságának, ezért kitöltéskor kérjük, a pályázók törekedjenek arra, hogy a programhoz kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassák és az információkat alátámasztó rendelkezésre álló anyagokat és dokumentumokat csatolják. A bíráló bizottság a bírálati folyamat során szükség esetén további információkat kérhet be a pályázóktól pályázatukkal kapcsolatosan.

A bíráló bizottság tagjai a szektor ismert és elismert szakemberei, valamint olyan üzlet- és szakemberek, akik régóta támogatják a szektorban tevékenykedő civilszervezetek hatékony működését.

A bíráló bizottság tagjai:

Cseh Balázs – kuratóriumi elnök, Civil Iránytű Alapítvány
F. Tóth András – ügyvezető igazgató, Önkéntes Központ Alapítvány
Gáncs Kristóf – kommunikációs igazgató, Ökumenikus Segélyszervezet
Gerencsér Balázs – igazgató, Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány
Kempf Zita – újságíró, szerkesztő, NL Café
Liptay Gabriella – marketing és kommunikációs igazgató, KPMG Hungária Kft.
Molnár Csaba – közösségfejlesztési igazgató, MagNet Bank Zrt.
Móra Veronika – igazgató, Ökotárs Alapítvány
Paul Ágnes – ügyvezető igazgató, Organic Communications
Pistyur Veronika – ügyvezető igazgató, Bridge Budapest
Újhelyi Katalin – CSR tanácsadó
Ujvári Panna – kommunikációs vezető, Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány
Varga Éva – társadalmi vállalkozások és befektetések független tanácsadója

A NIOK Alapítvány fenntartja a lehetőségét, hogy a bíráló bizottság összetételét előre nem látható okok miatt megváltoztassa.

Értékelési szempontok az egyes pályázati kategóriákban

Legnagyobb hatású projekt

 • Hatás mértékegysége, mértéke illetve milyen időszak alatt érték ezt el
 • A hatás mértéke a projekt teljes költségéhez viszonyítva
 • Mennyire új, innovatív a módszer, ahogy a hatást elérték

Legjobb kommunikációs kampány

 • Az üzenet megjelenítésének/eljuttatásának kreativitása
 • Az ötlet eredetisége
 • A kampány eredménye (mit ért el ténylegesen: változást/cselekvést?)
 • Elért emberek száma a költséghez viszonyítva

Legjobb együttműködés (akár civilszervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civilszervezet és vállalat között)

 • Mennyi ideig tartott/mennyi ideje tart az együttműködés
 • Az együttműködés intenzitása/mélysége, azaz
  • Közös aktivitások száma, mérete, hossza
  • A felek által betett erőforrások típusainak (pl. pénzügyi, emberi, szellemi, természetbeni) sokfélesége
  • Az együttműködés eredménye (mit ért el ténylegesen: változást/cselekvést/bevételt)

Legígéretesebb új szervezet

 • Eredmény (projektek, bevont emberek száma stb.)
 • Olyan problémát céloz, amit mások nem? Vagy olyat, amit mások is, de teljesen máshogy?

Legsikeresebb adománygyűjtés

 • Az üzenet megjelenítésének/eljuttatásának kreativitása
 • Mennyire serkenti általában a magyar lakossági adományozási kedvet
 • A kampány eredménye (bevétel/költségek, a költségekbe a fizetett munkaórákat is beleszámolva)

Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt

 • Mennyire közérdekű a jogszabály, önkormányzati vagy egyéb döntés, amelynek módosítása/befolyásolása/megakadályozása kapcsán a projekt sikert ért el
 • Hogyan és mennyiben sikerült befolyásolni az ezzel kapcsolatos döntés(eke)t
 • Kiket és hogyan sikerült mozgósítani az eredmények elérése érdekében
 • A változásnak mi a hatása és ennek a hatásnak mi a nagyságrendje (hatás mértékegysége és mértéke, pl. hány ember életét érinti)

Legjobb civil akció (olyan – spontán – megmozdulás, tevékenység, amellyel a szervezet egy aktuális helyzetre vagy problémára reagál frappánsan)

 • Hatás mértékegysége, mértéke illetve milyen időszak alatt érték ezt el
 • A hatás mértéke az akció teljes költségéhez viszonyítva
 • Mennyire új, innovatív a módszer, ahogy a hatást elérték
 • Mennyire volt fontos 2018-ban az adott ügy Magyarországon, amelyre spontán, gyorsan reagálva létrejött az esemény, megmozdulás

Legjobb társadalmi vállalkozás – MagNet Bank Különdíj

 • Üzleti fenntarthatóság, siker
 • Elért társadalmi hatás mértéke és mérése
 • Mennyire modellszerű, elterjeszthető a tevékenység

A bíráló bizottság az értékelés során az egyes kategóriákon belüli szempontokat nem külön-külön, hanem együttesen, összességében értékeli.

Pályázati folyamat

A pályázati anyagot az online pályázati űrlap kitöltésével kell benyújtani.

Az online pályázati űrlap elérhetősége:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSC4a1m1fSwLY75aQRLq5rFK0e6lykkqdRaiVALuvtcsx__w/viewform

A pályázatok beadásának határideje: 2019. január 15. 

A pályázati űrlappal együtt kötelező leadni 3 db, a pályázati anyaggal kapcsolatos fotót, amelyek felbontása legalább 640×360. Emellett lehetőség van a programhoz kapcsolódó egyéb anyagok, dokumentumok mellékelésére is. A fotókat és az esetleges egyéb anyagokat csatolmányként e-mailben vagy fájlküldő szolgáltatással (mammutmail, wetransfer stb.) lehet megküldeni, szintén a megadott határidőig a civildij@niok.hu e-mail címre.

A beadási határidő után érkező, hiányos, vagy a kiírásnak meg nem felelő pályázatot a bíráló bizottság nem bírálja el.

A pályázatokat kategóriánként bíráljuk el, ezért a jelentkezőknek a pályázati kategóriát a pályázatban meg kell jelölnie. A bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy a beadott pályázatot adott esetben másik kategóriában (is) értékelje.

A pályázatokat magyar nyelven kérjük benyújtani.

Díjátadó gála

A díjátadó gála tervezett időpontja: 2019. április 16.

A díjátadó gála pontos időpontjáról és helyszínéről minden pályázót e-mailben értesítünk, valamint a civildij.hu oldalon, és a nonprofit.hu oldalon tájékoztatunk.

Kapcsolat

A pályázattal kapcsolatosan további információk az alábbi elérhetőségeken kérhetőek:
Tel: +36 1 315 3151
Email: civildij@niok.hu


2019. 01.14.

a

Pályázati felhívás!


/Kivonat!…Részletes pályázati kiírás a www.oip.hu oldalon érhető el!/
 Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet
Informatika a köz szolgálatában 2018” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére, ASP, E-recept, E-napló kompatibilis asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i5-ös, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó számítógépekre, akár 3 év teljeskörű garanciával.
 Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve a Windows Vista támogatásának megszűnése, valamint az ASP, az E-recept és az E-napló bevezetése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 800 db számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.
 A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek. A pályázónak lehetősége van a számlázás bontását kérni (így biztosítva a könnyebb elszámolhatóságot például a telephelyek közötti nyilvántartáshoz, vagy bármilyen más okból kifolyólag).
 A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.)
A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:

 1. Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik, stb.)
 2. Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)
 3. Oktatás, nevelés (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás, óvoda stb.)
 4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók, stb.)
 5. Egyházak, vallási egyesületek (vallási, hitéleti tevékenységek)
 6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft, stb.)
 7. Bármely NEM profitorientált szervezet (függetlenül tevékenységi körétől pl. sportegyesületek, alapítványok, stb.)

 A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:
Márkás, használt asztali számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 1, 4, illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is, így tetszőleges számú gépet tartalmazó csomagok igényelhetőek. A bírálat során a nagyobb fejlesztések előnyt élveznek (lásd az elbírálás szempontjai részben).
Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).
A gépek szoftverezettsége: az operációs rendszer a legújabb, jogtiszta Microsoft Windows 10 (Külön megvásárolva, egy Microsoft Windows operációs rendszer-szoftver önmagában 25-55 ezer Ft körüli összeget tesz ki.). Továbbá professzionális vírusvédelemmel látjuk el a gépeket (1 éves antivírus előfizetés). Irodai munkát segítő program, például a LibreOffice magyar nyelvű (magas szintű Microsoft Office kompatibilitás) irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő lehetőségeken túl rendelkezik egyebek közt prezentáció készítő funkciókkal is.
Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oip.hu oldalon. (A részletes pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)
Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.
 A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt feltöltve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre (a bírálat e nélkül is lezajlik).
 A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázók tájékoztatása mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján ( www.oip.hu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.
Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2018. március 1-től március 19-ig (’A’ szakasz), ill. április 9-ig (’B’ szakasz) folyamatos.
A pályázat benyújtásának végső határideje 2018. április 9. hétfő 24 óra.
A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követő 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 90 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-tesztbeüzemelés nélkül).
Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál – egy pontrendszer alapján – elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.
 További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-1 / 633-38-28

2018. 03.05.

a

Közép-Európai civil konferencia Kecskemét 2017. október 12-14.A Kecskeméti Civil Kerekasztalok szervezésében nemzetközi civil konferencia kerül megrendezésre 2017. október 12-14. között Kecskeméten.
A konferencia célja: a demokratikus civil párbeszéd és tapasztalatcsere fórumának kialakítása, hagyományteremtési szándékkal.
A konferencia előadásai a kelet-közép-európai országok civil társadalmainak fejlődését vizsgálják a rendszerváltás után, beszámolnak a társadalmi részvétel erősödésének tapasztalatairól.A konferencia tervezett programja letölthető ITT.
Részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezési lap letölthető ITT.

 

 

 

Meghívó

A Bács-Kiskun Megyei Ismeretterjesztő Társulat „Tudás, hagyomány, közösség” című programsorozatának (EFOP 1.3.5-16) következő állomásaként hallgathatják meg az érdeklődők
Dr. Harsányi Ernő kandidátus
Generációk közötti kommunikáció – önkéntesség a közösségépítésben" című előadását.

Az előadásra elsősorban a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme egykori és jelenlegi hallgatóit várják a szervezők, de a program minden érdeklődő számára nyitott.

Az előadás időpontja:
2017. augusztus 21. (hétfő) 10-12 óra

Az előadás helyszíne:
Tudomány és Művészetek Háza, Kerényi József terem (Kecskemét, Rákóczi út 2.)

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

2017. 08.03.

a

 

 

 

Parola 2017/1. száma

Az adattar.net/parola oldalán már olvasható/letölthető a Parola 2017/1. száma. Benne, többek között, az alábbiak:

Lányi András a szabadságról, Gyüttmenteknek
Közösségfejlesztői szerepfelfogások és munkamódok közösségeket érintő radikális mértékű változásokban I.
SZERVEZZ ÉS SZERVEZŐDJ!
Esélyeink az érdekképviseletben – területfoglalók egy kistelepülésen
Prága: udvar-rekonstrukció és lakossági részvétel – Nemzetközi kitekintés
Kisközösségi rádiózás fiatalokkal és civilekkel a CIRMI-ben

Továbbra is várjuk az írásokat a következő, illetve a 2017 nyarán
megjelenő, helyi/közösségi gazdaságfejlesztéssel foglalkozó tematikus
számba.

Farkas Gabriella

email: farkasgabi@kkapcsolat.hu
mobil: 30-5979059
skype: farkasgabbi

2017. 04.12.

a

 

 

 

Közösségfejlesztők Egyesületének ajánlata

 

az EFOP- 1.5.2-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben”, és az EFOP-1.5.3-16  „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” projektekhez

Az 1989-ben alakult Közösségfejlesztők Egyesülete az elmúlt 28 év alatt a közösségfejlesztés módszertanának kidolgozásáért, fejlesztéséért, a közösségfejlesztő szakma önállósodásáért dolgozott. Ennek érdekében kísérleti projekteket valósított meg, amelyek fókuszai mindig máshol voltak: a település teljes lakossága, az ifjúság, a mélyszegénységben élők, idősek, intézmények és szakemberek stb. Az előző témákból születtek módszertani leírások, szakmai elemzések, felépült a Közösségfejlesztők Egyesülete, mint engedéllyel rendelkező felnőttképzési intézmény, amelynek képzési kínálatában megtalálhatóak szakembereknek és helyi embereknek szóló képzések egyaránt. Jól megfogalmazott igény esetén a korábbi gyakorlatunknak megfelelően szükségletre szabott  képzési programokat is kidolgozunk, engedélyeztetünk és megvalósítunk.

 

A fent említett két pályázati kiíráshoz az alábbi területen teszünk konzultációs, képzési és mentorálási ajánlatot:

 • A humán közszolgáltatások szakember ellátottságának fejlesztése: szakmaközi, intézményközi együttműködések fejlesztése a különböző humán szakemberek és intézmények, valamint a különböző szektorok között. Már meglévő, engedéllyel rendelkező képzéseink (Közösségfejlesztő, Közösségi mentorálás) segítségével a térségekben dolgozó szakemberek felkészítése a közösségi munkára, a közösségi alapú szolgáltatásfejlesztésre. Szakértő biztosításával a szakmaközi, intézményközi együttműködés megtervezése, és a fejlesztési folyamat lebonyolítása.
 • A mélyszegénységben élők közösségi integrációjának módszertana: képzésekkel (Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka) és a képzést követően személyes és csoportos mentorálással a szakemberek felkészítése a közösségi integráció módszertanából. Közösségfejlesztő szakemberek biztosításával közösségi folyamatok megtervezése és megvalósítása. A helyi emberek számára közösségi munkára felkészítő képzések (Közösségi munka, Helyi közösségek képzése).
 • Közösségi terek közösségi módon történő működtetése: szakemberek biztosítása az intézményműködtetés átalakításához, illetve az abban dolgozó szakemberek felkészítése és a folyamat során szakmai támogatása konzultációkkal.  
 • A fiatalokkal végzett közösségfejlesztői munka: szakemberek biztosítása az ifjúsági közösségfejlesztési programok megtervezéséhez és azok megvalósításához. Képzésekkel (Közösségi munka, Közösségfejlesztő) a fiatalok felkészítése a közösségi munkára.  
 • Közösségek egészségfejlesztése: a települési szintű egészségtervek, prevenciós programok tervezéséhez és megvalósításához tanácsadás biztosítása. 

 

 Referenciáink:

    
További információkért, részletes tervek kidolgozásáért keresse Egyesületünket:
Email cím: kofe@kkapcsolat.hu
Telefon: Kovács Edit 30/359-1678, Molnár Aranka 30/252-9121 

2017. 03.20.

a

 

 

 

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum márciusi hírlevele itt tekinthető meg.

2017. 03.20.

a

 

 

 

"Nők kékben” fotókiállítás

Kedves Szülőtársaink, Pedagógusaink, Segítőink, Barátaink, Támogatóink!
Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel meghívjuk Önöket, meghívunk Bennetek a „Nők kékben” című fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára.
Helyszín: a Malom Központ 2. emelete (Kecskemét, Korona u. 2.)
Időpont: 2017. március 22. 17 óra

A vándorkiállítást az Autisták Országos Szövetsége indította útjára 2015. április 2-án, az Autizmus Világnapján, és eddig – egyebek között – Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron, Salgótarjánban, Nagykanizsán és Székelyudvarhelyen láthatták az érdeklődők. Kecskemét a vándorkiállítás utolsó állomása.

A kiállított képeken Komka Péter fotóriporter lencséjén keresztül elevenedik meg – szerethető, emberközeli módon – négy, autista gyermeket nevelő édesanya és egy fiatal autista lány élete.

A kiállítás április 9-ig tekinthető meg.Szeretettel vár MINDENKIT a program helyi szervezője:
a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület
http://agye.hu/

 

2017. 03.15.

a

 

 

 

 

Alföldi Civilekért Alapítvány - 6000 Kecskemét Hoffmann János utca 11. - 06-30/38-20-661

2010 © katibi